Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ


Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που τώρα συγκροτείται κι έχει ως σκοπό την Ενότητα της Αριστεράς στη Δράση, στη Λύση, μα πρώτα από όλα επιθυμεί να θέσει στο επίκεντρο το Διάλογο στο Εσωτερικό της.

To blog που δημιουργήσαμε θέλει δουλειά ακόμα, αλλά ο σκοπός αυτή τη στιγμή προηγείται.


Το κείμενο που ακολουθεί στην πρώτη ανάρτηση (24/4/10) δείχνει το στόχο μας, το πιστεύω μας, το θέλω μας.


Αν φαντάζει ουτοπικό, είναι γιατί η ουτοπία είναι επικίνδυνη.


Αν η Ενότητα φαντάζει εκτός σημερινού τόπου και χρόνου, αν η δράση κατακερματίζεται και αν τελικά δεν μπορούμε να συζητήσουμε μεταξύ μας δείχνοντας αλληλεγγύη, υπομονή και επιμονή, τότε ναι, είμαστε ουτοπιστές και δεν θέλουμε να αλλάξουμε.


Όποιος θέλει να συμμετάσχει σε αυτή τη συντροφική προσπάθεια, να μιλήσουμε, να "ρίξουμε" στο τραπέζι ιδέες, ακόμα και να διαφωνήσουμε αλλά κυρίως να προσπαθήσουμε για κοινούς κώδικες, μπορεί να στείλει mail στη διεύθυνση του blog.


Στην ενότητα βρίσκεται η δύναμή μας.

Όσοι περισσότεροι, τόσο καλύτερα για όλους μας.


ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ.

10 σχόλια:

bill είπε...

σας εύχομαι καλή αρχή,εγώ θα είμαι πάντα κοντά σας. με εκτίμηση billtaxi

ο κύριος "αμ" είπε...

Να βάλουμε τα δυνατά μας , να κάνουμε στην άκρη τις ιδεολογικές μας διαφορές , που πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν κι ας βοηθήσουμε στην κατεύθυνση ενός ενιαίου μετώπου δράσης .

¡VENCEREMOS! είπε...

Συναγωνιστές, καλησπέρα.

Δυστυχώς, δεν βρίσκομαι στην Ελλάδα. Σ' ό,τι μπορεί να χρησιμεύσει, το blog μου: http://polytehnio.blogspot.com είναι διαθέσιμο. Μόνο, αν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις computer, τις οποίες δεν έχω ακόμα, παρακαλώ να μου τις καταστήσετε γνωστές.

Είμαι αλληλέγγυος σ' οποιαδήποτε ενωτική πρωτοβουλία και συμμέτοχος σ' οποιαδήποτε ενωτική προσπάθεια.

Συνυπογράφω οτιδήποτε συντείνει στην ένωση πέρα από αγκυλώσεις και ιδεοληψίες.

Καταθέτω την άποψή μου ότι μόνο μέσα από άμεσα συμμετοχικές διαδικασίες μπορούμε να βγούμε από την αδράνεια που μας έχει επιβληθεί από τη γραφειοκρατία των κομματικών μηχανισμών, αφενός, και από την αρχομανία και την ανηθικότητα ορισμένων υπερφίαλα μωροφιλόδοξων "συντρόφων" σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης διεθνιστικού χαρακτήρα, αφετέρου.

Με το διαδίκτυο μπορούμε να παρακάμψουμε τα παραπάνω.

Θα νικήσουμε!

Peirates tou oneirou είπε...

Πιστεύουμε στην αναγέννηση της ελπίδας και στην κοινή δράση ώστε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για κάτι δυναμικό και αποτελεσματικό!

www.aksioprepeiakantoxh.com είπε...

..."Ο άνθρωπος δεν είναι αριθμός.
Όταν όμως γίνει, βλέπει τη δύναμή του"...

www.aksioprepeiakantoxh.com

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Η Αντίσταση και η Κοινή Δράση ενάντια στην επίθεση του συστήματος είναι, κατά τη γνώμη μου το κλειδί για την απόκρουση της επίθεσης αυτής. Υπάρχουν μεγάλες και μικρές διαφορές μεταξύ των ρευμάτων της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος, εγχώρια και διεθνώς, δεν είναι τυχαίες ούτε οφείλονται σε κομματικούς ή προσωπικούς εγωισμούς απλά. Έχουν λόγο που υπάρχουν, είναι μεγάλη συζήτηση αυτή και όποιος κάνει ότι δεν το βλέπει ή το κρύβει στο όνομα μιας ψεύτικης ενότητας ενισχύει τη πολυδιάσπαση, ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστούν είναι το κίνημα, εκεί ζωντανά ο καθένας καταθέτει την άποψή του και ο κόσμος και η πραγματικότητα αποφασίζει. Πρέπει όμως να έχουμε και τα κότσια να αλλάζουμε, όταν η πραγματικότητα μας αποδυκνείει ότι είχαμε λάθος. Από την άλλη όμως υπάρχει η δυνατότητα της κοινής δράσης, υπάρχουν πράγματα που συμφωνούμε και με βάση αυτά πρέπει να κινηθούμε σήμερα, χωρίς καπελώματα και υπονομεύσεις, όπως δυστυχώς γίνεται στα σύγχρονα "ενωτικά" εγχειρήματα. Κοινός παρανομαστής όλων μας είναι ή θα έπρεπε να είναι η υπηρέτηση του λαού, να τον πείσουμε ξανά ότι μπορεί να πάρει τη ζωή του στα χέρια του, να στηρίξουμε τους αγώνες του χωρίς όρους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα εκφράζουμε την άποψή μας. Σε πολλά από αυτά που γράφεται συμφωνώ σε άλλα διαφωνώ, έχουμε όλοι όμως τον ίδιο καημό, οπότε στέκομαι αλληλέγγυος. Αντίσταση και Κοινή Δράση χωρίς να φοβόμαστε τις διαφορές και τους καυγάδες, άλλωστε από τις αντιθέσεις προκίπτουν οι συνθέσεις, αρκεί να μην εκφράζονται και να μην προέρχονται από κλειστά Π.Γ. αλλά από το πεδίο των αγώνων και της ζωντανής δράσης στο δρόμο.

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είπε...

Το ξέρουμε πως υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές, που στηρίζονται σε σοβαρά επιχειρήματα και όπως εχουμε γράψει και στο κείμενό μας δεν θέλουμε η Αριστερά να επιτύχει μια άνευρη ενότητα, αλλά μια ουσιαστική.
Δεν είναι σίγουρα μόνο θέμα προσωπικών ή άλλων αντιπαραθέσεων, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει ο κοινός αγώνας.
Θα ήμασταν οι τελευταιοι που θα ισχυριζόμασταν πως για παράδειγμα το ΚΚΕ μπορεί να συζητήσει πολύ εύκολα με τους Αναρχικούς (όποιας οργάνωσης) ή και το αντίστροφο.
Το θέμα όμως είναι το εξής: ΕΕ-ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ είναι μια γροθιά... εμείς;;;

maltakias είπε...

Ενδιαφέρομαι να συμμετάσχω κι εγώ με τον ελάχιστο τρόπο που ίσως μπορεί να βοηθήσει το κίνημα στην δεδομένη χρονική στιγμή και αναμένω επικοινωνία σας για οποιαδήποτε συνέχιση των ενεργειών προς μια κοινή κατεύθυνση.

Είναι αλήθεια πως κάθε αριστερός έχει μια δική του αρίστερά στο μυαλό του -ακόμα κι αυτοί που ενώνονται κάτω από την ίδια σημαία- αλλά αυτή είναι και η ομορφιά των προοδευτικών μυαλών και ρευμάτων.Ότι δηλαδή δεν είναι αποστειρωμένοι και προπαντός έχουν αντίληψη της λέξης ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

¡VENCEREMOS! είπε...

Διόρθωση στο προηγούμενο σχόλιο (μου).

Παρακαλώ, λοιπόν, να μεταλαμπαδεύσετε τις γνώσεις σας. Όχι "να τις καταστήσετε γνωστές."

Πρσπάθησα, ατυχώς, να κάνω διάκριση στις διαδικασίες της γνώσης και της γνωστοποίησης.

Παρασύρθηκα απ' το συντακτικό, και το λεξιλόγιο, του Πολύδωρα.

Mea culpa

Λουκάς Σταμέλλος είπε...

Αύριο θα τα πούμε από κοντά. Βλέπω ότι είμαστε αρκετοί, ότι κατανοούμε την περίσταση και μπορούμε να συμβάλουμε με ποικίλους τρόπους στην προσέγγιση των αγωνιζόμενων.